Nova nada za posrnulu tvrtku: Hoće li predloženi stečajni plan za Gredelj biti prihvaćen?

Foto: Arhiva

NA DANAŠNJEM ročištu vjerovnika Gredelja stečajni upravitelj Pero Hrkać trebao bi predložiti nastavak proizvodnje i ispitivanje svih mogućnosti za nastavak djelovanja u stečaju te nastavak rada kroz predloženi stečajni plan.

Gredelj u jučerašnjem priopćenju navodi kako su ciljevi tvrtke pozitivno poslovanje, a prihvate li vjerovnici stečajni plan, to bi prema mišljenju stečajnog upravitelja, trebao biti novi početak za ovu nekad uspješnu, danas posrnulu tvrtku. U Gredelju je zaposleno tisuću radnika. Vrijednost imovine i potraživanja procijenjena je na 856 milijuna kuna, dok su ukupne priznate prijavljene tražbine vjerovnika približno 900 milijuna kuna. Bivši i sadašnji radnici, njih ukupno 1.463, imaju priznate ukupne tražbine od približno 270 milijuna kuna bruto.

U Gredelju očekuju da će Agencija za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca tijekom veljače 2013. godine radnicima isplatiti 33 milijuna kuna. Nakon što se prihvati stečajni plan, očekuju da će i preostali iznos biti podmiren obročno iz daljnjeg poslovanja tvrtke u stečaju.




 







 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.