Novi val: Karlovac se srami antifašizma

Foto: Mirko Miladinović/FAH

KARLOVAČKI gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik karlovačke Udruge antifašističkih boraca i antifašista Mirko Miladinović sastat će se u idućih desetak dana kako bi razgovarali o proslavi 70. obljetnice oslobođenja Karlovca u Drugome svjetskom ratu.

O sastanku je izvijestila služba za odnose s građanima Karlovca nakon što su mediji danas prenijeli vijest da antifašisti dva mjeseca čekaju na termin sastanka. Antifašisti se naime žele dogovoriti da se 6. svibnja zajednički proslavi 70. obljetnica oslobođenja Karlovca od okupatorske vojske u Drugome svjetskom ratu.

Miladinović je rekao za Hinu kako namjeravaju predložiti da se zajednički organizira svečana akademija i okrugli stol sa stručnjacima i sudionicima oslobođenja, kojih je, dodao je, svake godine sve manje.

Konstrutkivan razgovor

Mediji su prenijeli priopćenje Novog vala o tome da Miladinović ne uspijeva doći do gradonačelnika.

U popodnevnom priopćenju iz grada stoji da je gradonačelniku Jeliću Miladinović "rekao kako mu je žao što je u neformalnom razgovoru Jasni Plevnik iz karlovačke gradske organizacije Novoga vala-stranke razvoja spomenuo da sastanak još nije održan, a ona je to iskoristila i objavila u javnosti putem svoje stranke.

Priopćenje grada završava riječima da su se gradonačelnik Jelić i Miladinović dogovorili da, kao i uvijek do sada, "obave konstruktivan razgovor bez medijskog posredovanja do trenutka dok ne postignu konkretan dogovor".

Novi val je u priopćenju ocijenio da grad višegodišnjim ponašanjem upućuje "na vjerojatnost da se srami antifašizma koji je, htjeli to oni ili ne, dio objektivne povijesti Karlovca, a tu povijest ne može promijeniti ni jak revizionizam, niti se na falsifikatima može graditi bolja budućnost za Karlovac".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.