Novo suđenje: Savo Pejović čuo u zatvoru tko je naručio ubojstvo Rakijara i Kozlice

Screenshot: Street View

FURIOZNIM tempom otvorio je danas sudac Slavko Lozina ponovljeno suđenje za dvostruko ubojstvo Savi Pejoviću. Ispitao je danas 10 svjedoka, planirao je i sutra održati raspravu, no Pejović se danas potpuno iscrpio. 

Pejovića terete da je ubio 22-godišnjeg zaštitara Nediljka Kozlicu i 18-godišnjeg Nenu Rakijara u travnju 2005. godine pred napuštenim hotelom Jadran u Segetu kod Trogira. Rakijar i Kozlica izrešetani su iz automatskog oružja, a Pejovića su uhitili koncem 2005. godine. Sudac Mlađan Prvan osudio je početkom 2013. godine Pejovića na 20 godina zatvora, no Vrhovni sud srušio mu je presudu zbog bitne povrede, jer nije na sudu saslušao privilegirane svjedoke, već je čitao njihove iskaze.

Priče iz zatvora

Pejović je danas pročitao izjavu koju je već čitao na sjednici Vrhovnog suda kada se razmatrala njegova žalba. Tvrdi da je u zatvoru čuo tko je naručio ubojstvo Rakijara i Kozlice. Inače tvrdi da je nevin i da je u doba ubojstva spavao.

Priču iz zatvora iznio je i Ilija Rakijar, otac ubijenog Nene Rakijara. On tvrdi da je Pejović priznao ubojstvo cimerima u ćeliji. Podsjetio je i na susret u trgovini nakon ubojstva. Tvrdi da se Pejović okrenuo i izašao čim ga je ugledao.

Pravne dvojbe

Svjedočila je i Pejovićeva susjeda koja je čula motor i udaranje metala. Nešto je više kazala policiji, ali ne i na suđenju.

Suđenje Pejoviću oteglo se zbog njegovog narušenog zdravstvenog stanja, ali i pravnih dvojbi oko pretrage u kojoj je nađen metak koji ima tragove identične tragovima na čahuri nađenoj na mjestu zločina koja je ispaljena iz Škorpiona. Vrhovni sud odlučio je na koncu kako je metak nađen tijekom zakonite pretrage.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.