OSTAJE BEZ IMUNITETA Popila kavu s kumom Linićem pa prisegnula: "Držat ću se zakona"

Foto: Patrik Maček/Pixsell, Hina

IZ SABORA je stigla obavijest kako je Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno i bez rasprave odlučio Saboru predložiti da ukine zastupnički imunitet bivšoj sisačkoj županici Marini Lovrić Merzel, kako bi se mogao nastaviti kazneni postupak u kojem je osumnjičena za višemilijunske malverzacije. Predsjednica MIP-a Gordana Sobol (SDP) na sjednici je podsjetila kako je uobičajeno da Sabor na zahtjev DORH-a dobrava ukidanje imuniteta zastupnika, ne ulazeći u sadržaj postupka.

DORH je, naime, uputio zahtjev kako bi protiv nje mogao nastaviti vođenje kaznenog postupka. Istraga protiv Lovrić Merzel, podsjetimo, otvorena je zbog sumnje da je Sisačko-moslavačku županiju, dok ju je vodila, oštetila za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je istraga nekoliko puta proširivana. Ona je optužbe odbacila i rekla da će svoju nevinost dokazati na sudu.

U saborskom kafiću popila kavu s Linićem

Saborska zastupnica Marina Lovrić Merzel, kojoj je Sabor u petak i formalno aktivirao mandat, pojavila se jutros u Hrvatskom saboru.

Bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica u saborskom je kafiću prije plenarne sjednice popila kavu sa Slavkom Linićem, bivšim SDP-ovim ministrom financija.

Lovrić Merzel kazala je novinarima da će i sama glasati za skidanje svog imuniteta, ali neće sudjelovati u rasporavi o radu DORH-a. "Ne, to bi bilo nešto što bi bilo osobno, a ovo je ipak moje mjesto, i posao koji ću raditi nije sa osobne razine već sa jedne druge.", kaže Merzel i dodaje da joj je ovo treći mandat koji joj je bio u mirovanju, ali da je dugo u politici te da će dobro obavljati svoj posao.

"Kada vam se presudi u javnosti i prikaže čudovištem, a da nemate niti optužnicu, a kamoli sudsku presudu nikome to nije jednostavno, ali s obzirom na sve iskustvo do sada ja ću sigurno ostati izuzetno čvrsta i dokazati svoju nevinost bez obzira na kojoj razini, na kojem mjestu i kolikom dugo trajalo, a posao zastupnice ću obnašati onako kako se to i od mene očekuje.", poručila je.
 

Lovrić Merzel prisegnula

Marina Lovrić Merzel, kojoj je Sabor u petak i formalno aktivirao mandat, prisegnula je jutros u Hrvatskom saboru.

Lovrić Merzel prisegnula je da će dužnost zastupnice obnašati savjesno i odgovorno i da će se u svom radu držati Ustava i zakona te poštovati pravni poredak, zauzimati se za svekoliki napredak Republike Hrvatske. Čestitam, kratko je rekao predsjednik Sabora Josip Leko te objasnio da je prisega poslovnička obveza zastupnika izabranog u Sabor.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.