Obračun na splitskom sudu: Predsjednik Čolak prijavio suca Mešina zbog intervjua

Screenshot: Street View

PREDSJEDNIK splitskog Općinskog suda Goran Čolak prijavio je suca Dinka Mešina Sudačkom vijeću Županijskog suda u Splitu, i to zbog kršenja kodeksa sudačke etike.

Predsjednik Čolak zamjerio je Mešinu nedavni intervju dan Slobodnoj Dalmaciji nakon što je obiteljskog nasilnika kaznio sa osam godina zatvora. Ne zna se na koji je način Mešin povrijedio kodeks jer su njegovi navodi krajnje odmjereni te je očito da nije pljuvao po kolegama i uzdizao samog sebe. 

Sudačkom vijeću prijavljen je i slučaj nedoličnog odnosa prema službenicama Kaznene pisarnice nešto starijeg datuma. Mešin je navodno povišenim glasom komunicirao sa službenicama.

Prijavio suca usred prikupljanja kandidatura za Državno sudbeno vijeće

Sudačko vijeće u ovom slučaju ne izriče nikakvu sankciju već utvrđuje je li došlo do kršenja kodeksa, no teško je ne primijetiti da prijava koincidira s prikupljanjem kandidatura za Državno sudbeno vijeće. Mešin se konkretno nije javio i najviše se šansi daje dosadašnjem članu DSV-a sa splitskog Općinskog suda Miji Galiotu koji računa da neće imati ozbiljnije prepreke da izbori još jedan mandat. 

Mešin poznat po nekonvencionalnim presudama

Mešin je medijski svakako najeksponiraniji sudac Općinskog suda u Splitu. Medije su privukle njegove presude koje nisu uobičajene, poput primjerice ove posljednje za obiteljskog nasilnika ili osuđujuće presude za torcidaša koji je na ulasku Split postavio natpis Srbe na vrbe za srpsku Davis cup reprezentaciju. Ta presuda mu nije prošla jer je Županijski sud bio mišljenja da okrivljenog treba osloboditi. Sudac Mešin osudio je i SDP-ovog načelnika Milne Franu Lozića pa je viši sud ocijenio kako se radi o beznačajnom kaznenom djelu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.