Od jeseni bi se kućni ljubimci mogli voziti zagrebačkim gradskim prijevozom

Foto: Dragan Matić/Cropix

UDRUGA Prijatelji životinja seli na novu adresu, u Jurišićevu 25. Grad Zagreb im je omogućio povoljniju najamninu, što su čekali deset godina, rekao je predsjednik Luka Oman. Trenutno su u fazi preseljenja, a pred njima je još velik posao te im je svaka pomoć dobrodošla.

"Prostor zahtjeva puno renoviranja i uređenja, tako da su svi volonteri dobrodošli. Cilj nam je da uselimo do ZeGe-VeGe festivala, koji je ove godine 6. i 7. rujna", rekao je Oman.

Prijatelji životinja došli su na prijem u Gradsko poglavarstvo te u znak zahvale na dar donijeli vegansku tortu. Gradonačelnik Milan Bandić na sastanak je doveo i svog psa Rudija te usput najavio kako bi životinje u Zagrebu uskoro mogle dobiti pristup i na neke do sada zabranjene prostore, kao što je javni prijevoz.

"Kolega Bezer iz Odjela za promet već radi na tome, kao i Ured za poljoprivredu. Prvo čitanje te odluke imat ćemo na radnoj sjednici Skupštine 29. kolovoza, a drugo, s obzirom da se radi o osjetljivoj temi, bi imali koncem listopada. Prema tome, onda bi u listopadu imali tu odluku. No, neću prejudicirati, mislim da o tome treba povesti široku raspravu", rekao je Bandić.

Ukoliko se odluka prihvati, ljubimci će moći u javni prijevoz, ali po pravilima kojih će se vlasnici morati strogo priodržavati. Zagreb će i u tome postati pravi europski grad, rekao je Bandić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.