Odluka o produženju izvanrednog stanja u Egiptu dokaz je diktature!

Foto:  Getty Image/ Gulliver Image

PREDSTAVNICI egipatskih oporbenih političkih stranaka burno su reagirali na odluku Ureda privremenog predsjednika Egipta Adlya Mansoura da će u toj zemlji biti produženo izvanredno stanje za još dva mjeseca zbog loše sigurnosne situacije. Inače, odluka o produženju izvanrednog stanja za još dva mjeseca odnosi se na čitavu zemlju, a stupila je na snagu u četvrtak. Predsjednik stranke Svjetlosti Yunus Mahyun izjavio je da se takvim odlukama neće spriječiti nasilje u Egiptu.
 
“Potrebno je osigurati slobodu i ljudska prava za sve građane. To šalje negativnu poruku o imidžu Egipta u svijetu. To će samo otjerati strane investitore iz Egipta”, rekao je Mahyun. Generalni sekretar Partije napretka i slobode Ala Ebu Nasr izjavio je da je odluka od produženju izvanredno stanja u Egiptu samo pokazatelj “diktatorske politike koju provodi vojni režim”.
 
“Izvanredno stanje je najbolji znak da aktualna vlast, koja je na došla vojnim udarom, želi voditi diktatorsku politiku iz vremena Hosni Mubaraka”, kazao je Nasr. Najmnogoljudnija arapska zemlja zahvaćena je političkim previranjima od kada je vojska 3. lipnja smijenila tadašnjeg predsjednika Muhammeda Mursija iz redova Muslimanskog bratstva. Izvanredno stanje  u toj zemlji uvedeno je u kolovozu, nakon što su vlasti uklonile dva improvizirana logora Mursijevih pristalica.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.