"Oko mene su ležali moji ranjeni i mrtvi prijatelji"

Foto: Hina

TIJEKOM osmosatne opsade škole u Pešavaru 145 ljudi izgubilo je život, od toga preko 130 djece. Oni koji su preživjeli, pričaju o hororu.

"Jedna od mojih učiteljica je plakala, bila je pogođena u ruku, plakala je zbog boli. Jedan terorist je otišao do nje i pucao u nju sve dok nije prestala proizvoditi bilo kakve zvukove", ispričao je 15-godišnjak koji je ranjen u obje noge.

"Oko mene su ležali moji ranjeni i mrtvi prijatelji", dodaje.

Vojni izvor rekao je za NBC da su teroristi imali policijske uniforme i prsluke s bombama. Otkrio je i kako su zapalili učiteljicu u razredu pred učenicima. "Polili su je benzinom, zapalili i natjerali djecu da gledaju", dodao je.


Podsjetimo, skupina teško naoružanih talibana upala je u utorak u vojnu školu u gradu Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana i uzela stotine učenika i njihovih profesora za taoce.

Prvo je bombaš-samoubojica ušao u veliku dvoranu u školi u kojoj se održavalo predavanje te je tamo aktivirao eksplozivnu napravu, usred grupe studenata. Zatim su drugi naoružani militanti u vojnim uniformama provalili u školu. Dio njih pucalo je nasumično po učenicima, a dio je zarobilo ravnatelja, dvadesetak učitelja i grupu od 34 učenika na osam sati. Vojna operacija započela je u 10 sati po lokalnome vremenu, a završena je u 18 sati. Učitelji i učenici koji su držani u zarobljeništvu oslobođeni su. Četiri napadača aktivirala su bombe ubivši se pritom, a dvojicu su ubile sigurnosne snage. Zadnja dva napadača, koji su zarobili učenike i učitelje, ubijeni su nakon duge i žestoke oružane borbe.

Napredovanje vojske bilo je usporeno improviziranim eksplozivnim napravama koje su talibanski napadači postavili po školi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.