Okrugli stol "Obrazovanjem do rodne ravnopravnosti": Rasprava o nužnosti uključivanja modula u hrvatskim školama

Ilustracija: Arhiva

U HRVATSKOM novinarskom domu u Zagrebu održat će se okrugli stol Obrazovanjem do rodne ravnopravnosti, na kojem će se voditi rasprava o nužnosti uključivanja modula o rodnoj ravnopravnosti u obrazovanje u hrvatskim školama.

U uvodu će, između ostalog, biti predstavljena publikacija Rodna ravnopravnost i modul Rodna ravnopravnost koji bi se provodio od 5. razreda osnovne do 4. razreda srednje strukovne škole ili gimnazije s detaljno razrađenim nastavnim jedinicama.

U rujnu 2011. godine, udruga B.a.B.e. započela je provedbu projekta Izlazak iz mraka - prevencija i podrška ženama žrtvama nasilja zahvaljujući financijskoj potpori UN Trust Fund to End Violence against Women i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Dio projekta bio je usredotočen na izradu prijedloga modula kojim bi se u građanski odgoj uvrstilo obrazovanje o rodnoj ravnopravnosti. Nakon istraživanja stavova djece i mladih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pojedine nastavne jedinice testirane su u osnovnim školama Antun Bauer, Dragutin Tadijanović i Učeničkom domu Vukovar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.