"On je naš junak": Hrvat iz Kanade svojim organima spasio živote troje ljudi

Foto: Toronto police, Video: CBC

JOHN ŽIVČIĆ, 34-godišnji policajac hrvatskog podrijetla iz Toronta koji je poginuo u prometnoj nesreći, svojim je organima spasio život troje ljudi, javlja CBC. John je poginuo u prometnoj nesreći dok je bio na službenoj dužnosti, a u ponedjeljak su se od njega oprostile tisuće njegovih kolega, ali i političari i brojni građani Toronta.

Poginuo je u sudaru s drugim automobilom dok je bio na putu prema mjestu nesreće, u kojoj je jedna osoba stradala. Od siline udarca ispao je iz automobila i zbog zadobivenih teških ozljeda preminuo u bolnici dva dana kasnije. U policiji je radio više od šest godine.

Johnov brat Tom opisao ga je kao osobu koja je bila potpuno predana svom poslu. "Bio je autentičan - dobijete ono što vidite. Bio je osjećajan pun poštovanja prema svima i vrlo hrabra osoba".

Njegova obitelj je inzistirala na tome da se Johnovi organi nakon njegove smrti doniraju, što, kako kažu, nije bio lagan zadatak. John je bio velik čovjek s vrlo rijetkom krvnom grupom. Ipak, njegovi organ i naposljetku su spasili živote triju osoba.

Njegovo srce donirano je pacijentu iz SAD-a, a bubrezi dvama pacijentima na području Toronta.

"Željeli smo iz ove tragedije izvući nešto pozitivno", objašnjava Johnov brat Tom.

Johnovi kolege opisuju ga kao jednu od najboljih osoba s kojima su surađivali. "Bila nam je čast nazivati ga svojim prijateljem i kolegom. On je naš junak".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.