Općina Brela uredit će vanjsku rasvjetu novcem iz EU fondova

Screenshot: Street View

PRIMJER povlačenja novca iz EU fondova moći će se uskoro vidjeti u općini Brela, koja će zahvaljujući fondovima urediti svoju vanjsku rasvjetu.

"Pozitivno u svemu tome je i novčana ušteda. Rasvjetne glave će se zamijeniti s novim LED rasvjetnim glavama", rekao je načelnik općine Stipe Ursić, koji je dodao kako će se godišnje uštedjeti oko pola milijuna kuna. Europska unija financira 40 posto ovog projekta.

"Ostalih 60 posto će se plaćati iz uštede koja se ostvarila. Ako se uštedi 500 tisuća kuna godišnje, ispada da kompletnu novu javnu rasvjetu dobivamo za nula kuna, dodaje Ursić.

Preostaje još raspisati natječaj za izvođača koji bi postavljali jednu od najmodernijih rasvjeta u Europi. Brela tu ne misle stati kada su u pitanju fondovi Europske unije.

Lošija sezona

"Trenutno pripremamo projekt za uređenje kompletne šetnice, uređenje plaža, uređenje tzv. džida, zaštitnih pera. To je projekt veći od ovoga, radi se o 18 milijuna kuna. Pripremili smo dokumentaciju i aplicirali je i sada čekamo pozitivno rješenje od Ministarstva vezano za sufinanciranje tog projekta", kaže Ursić.

Brelani ovo rade zbog uštede novca, očuvanja okoliša, ali i još boljih turističkih rezultata koji su ove godine izostali.

"Bez obzira što naša vlada tvrdi brojkama, sezona je puno, puno lošija, čak za nekih 25-30 posto lošija nego prijašnjih godina, ali ne samo u Brelima nego u čitavoj rivijeri, a siguran sam i u cijeloj Hrvatskoj", rekao nam je Ursić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.