Općina Čavle bez proračuna, očekuju se prijevremeni izbori

Foto: croatiaholidayshr.com

ČAVLE u blizini Rijeke jedina su općina u Primorsko-goranskoj županiji čije vijeće nije izglasovalo proračun za 2014. ni odluku o privremenom financiraju te će dobiti povjerenika, a tri mjeseca nakon njegova imenovanja Čavljane očekuju i prijevremeni izbori.

U skladu sa zakonskom obvezom, načelnik općine Željko Lambaša o neizglasavanju proračuna izvijestio je mjerodavni Ured državne uprave za opću upravu, Ministarstvo uprave i Ministarstvo financija pa Čavle očekuju povjerenika, a 90 dana nakon što ga Vlada imenuje trebali bi se održati prijevremeni izvanredni izbori.

Općinski proračun nije izglasovan jer je načelnik Lamabaša (SDP) povukao svoj prijedlog proračuna prije njegova prihvaćanja na posljednjoj sjednici Općinskoga vijeća 2013. godine.

Formalno načelnik je to učinio jer je vijeće odbilo izmjenu dnevnog reda sjednice po kojoj se o proračunu trebalo raspravljati tek u četvrtoj točki dnevnog reda.

Većinsku koaliciju u Općinskome vijeću činili su PGS, iz čijih je redova bio predsjednik tog vijeća Marko Sobotinčić, te HDZ, Akcija mladih i Kristian Tomiša, izabran s vlastite nezavisne liste, no Akcija mladih je na posljednjoj sjednici izišla iz vladajuće koalicije.

Sukobi između vladajućih i oporbe, koju čini koalicija SDP-HNS-HSS-ARS, traju od početka rada Općinskoga vijeća u ovome mandatu, tako da su neke njegove sjednice završavale napuštanjem oporbe te svađama s neprimjerenim riječima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.