Osipanje Đapićevaca u Splitu: Turudić i Popović prelaze kod Ruže Tomašić sa 100 članova HSP-a

STOTINJAK članova HSP-a u subotu će u Splitu pristupiti HSP-u dr. Ante Starčević, potvrdio je Indexu Damir Ćosić Roda, zamjenik glavnog tajnika stranke i koordinator za Splitsko-dalmatinsku županiju. Đapićevce dovode Ivan Turudić i Mario Popović, najveći gubitnici unutarstranačkih izbora u HSP-u. Važnost događaja je iznimna, dolazak je najavila i predsjednica stranke Ruža Tomašić.

Roda: "Sesar i Matković generali su bez vojske"

"Prelaze kompletna Vrlika i gradski kotar Neslanovac", otkrio nam je Ćosić. Turudić će postati koordinator za Neslanovac, Popović šef mladeži u splitsko-dalmatinskoj županiji. Ćosić nam je rekao par riječi o transferu koji je na pravaškoj sceni u Splitu i okolici događaj bez presedana. 

"Radi se o odlasku iz dioničkog društva Matković - Sesar. Njih dvojica se neće previše zabrinuti jer su to generali bez vojske", ustvrdio je Ćosić. 

Čini se da nije mnogo pogriješio, jer se Josip Matković, šef Splitsko-dalmatinskog HSP-a doista nije previše uzrujao kada je čuo za odlazak Turudića i Popovića. Broj od stotinu članova čini mu se pretjeran.

Matković: "Roda, dobit ćeš izuzetno kvalitetne kadrove"

"Kojih 100? Pa nema ih 100 u cijeloj županiji. Ako je istina, želim im sve najbolje. To je samo potvrda da ti ljudi nisu bili vrijedni da budu članovi HSP-a. Nisu uspjeli u svojim ambicijama pa su sada potražili rezervni položaj. Roda, dobit ćeš izuzetno kvalitetne kadrove", bio je dosta direktan Matković.

Nema dobre riječi za HSP dr. Ante Starčević.

"Ta stranka će već nakon idućih lokalnih izbora, biti završena stvar", kazao nam je Matković, pohvalivši se kako im se već vraćaju bivši članovi iz Tomašićkine stranke. 

Pitali smo ga i za koaliciju s HDZ-om. "Vode se neki pregovori. Nema još ništa konkretno", bio je vrlo zatvoren Matković, premda se već naširoko priča da je sebi namjerio dožupansku fotelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.