Otvaranje Zapadne obale: Kerum zahvalio Tuđmanu i braniteljima, fotografa spasio humanitarac Petric

Foto: Ante Čizmić, Tom Dubravec/Cropix

KERUM je nešto iza podneva otvorio Zapadnu obalu, gradski projekt vrijedan 85 milijuna kuna. Nakon što je do obale doplovio na jet skiju, dobro raspoloženi Kerum zahvalio je Tuđmanu i braniteljima "jer bez njih nikada ne bi bili svoji na svome", a zahvalio je i samom sebi i svojoj, kako je kazao, ludosti, što je krenuo u projekt Zapadne obale.

Kerum je zaista skroman kada sebe časti takvim epitetima jer je dobro poznato da je ta ludost njegovom hotelu Marjan donijela zvjezdicu više i tko zna koliko milijuna više.

"Ovo će ostati Splitu, neće se moći privatizirati kao hrvatske firme. Po njoj može gaziti tko hoće", okrenuo je Kerum pilu naopako.

Kerumu okrenuli leđa i HDZ i SDP, Josipović poslao ispričnicu

Inače, za tih 85 milijuna kuna Splićani su dobili tek dvije nove palme na šetnici dugoj više od 600 metara. Ostale su stare. Nisu stabla tek tako spomenuta jer je na Zapadnoj obali još gore nego na Rivi. Sunce prži, a kamen se čini još gorim od tehno betona. Zato je za svaki milimetar hlada vladala velika gužva.

Slavlje, inače, protiče uz potpuno ignoriranje političkih oponenata. Na otvaranju nije bilo SDP-a, HDZ-a, a ni ostalih iz splitskog političkog života. Pojavio se tek Igor Boraska. Splitski političari ignoriraju današnju feštu jer smatraju da se radi o predizbornom skupu HGS-a, o čemu je Index već pisao.

Najzvučnije ime koje je Kerum danas tako ugostio nova je stara partnerica iz Sabora Jadranka Kosor. Nakon što su je šutnuli iz HDZ-a, podršku je dobila u braci i seki. Ne bez razloga. Najzaslužnija je što ih je uvela u Sabor. I danas su bili zajedno.

Predsjednik Josipović ispričao se što nije mogao uveličati slavlje svojom prisutnošću zbog ranije dogovorenih obaveza, ali je uvjeren da će ova kapitalna investicija donijeti Splitu mogućnosti za daljnji razvoj. Hoće, a pogotovo Kerumu. Šteta samo što je propao i što hotel pod šapom drži banka i čeka da vidi hoće li potonuti i na političkom planu ili će mu dati još jednu šansu. 

Kerum donio Splitu novih 15 tisuća kvadrata zemlje sa dva svoja kafića

Dogradonačelnik Jure Šundov zahvalio se svima koji su sudjelovali u projektu te istaknuo kako je Zapadna obala donijela Splitu novih 15 tisuća kvadrata. Uređeno je više od 28 tisuća četvornih metara, samo što nije kazano da će od tri kafića na Obali čak dva držati Kerum, odnosno, Fani, odnosno Saša. 

Kerum se žalio da je najam skup i da nitko nije bio zainteresiran, no kako prži na Obali ne sumnjamo da će svi hrliti u ugodno klimatizirani ambijent prostora A i prostora B. Dobro je, stoga, što će, kako kaže Kerum, ljudi moći slobodno gaziti. Bilo bi još ljepše kada bi sjeli u njegove kafiće i ostavili koju kunu...

HGS postavio štand na putu od Rive do Banovine

Premda je iz Banovine stigla naredba o maksimalnom mobiliziranje zaposlenika gradskih tvrtki i ustanova, oko podneva na Obali okupilo se tek pet do šest stotina ljudi, a Kerum je dobio veći aplauz kada je silazio, nego kada se penjao na pozornicu.

Moguće da će se do 17 sati i dijeljenja spize i pića stvari popraviti. Oliver i Marijan Ban trebali bi privući i one najskeptičnije pa nije možda čudno što su Kerumovi HGS-ovci postavili štand na putu od Rive do Obale, kraj hotela Ambasador.

Petric spasio fotografa od utapljanja

Otvaranje je, inače, obilježio manji incident. Trčeći da "uslika" Keruma, fotograf Vedran Šegvić upao je u more. Prvi mu je u pomoć pohitao dokazani humanitarac Kristijan Petric, inače, veliki prijatelj Jadranke Kosor i oštar kritičar Tomislava Karamarka. Nesebično pomažući i on se ozlijedio, ali je uz pomoć drugih, među ostalim, i dogradonačelnika Jure Šundova i šefa HGSS-a Vinka Prizmića, izvadio na sigurno Šegvića, koji je upropastio skupu foto opremu pa se nada da će mu Kerum pomoći sa zamjenom.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.