Pakao u Coloradu: Zasad dvoje mrtvih, broj žrtava će vjerojatno rasti

Foto: Guliver image/Getty images

RAZORAN požar, nošen u svim smjerovima promjenjivim vjetrom, odnio je zasad dva života te uništio najmanje 360 domova. Ti će brojevi vjerojatno rasti kako se požar već trećeg dana širi kilometrima kroz suhu šumu, piše Washington Post.

Žrtve su pronađene u garaži. "Vrata auta su bila otvorena kao da su u zadnji čas pokušali uzeti najvažnije stvari," rekao je šerif okruga El Paso Terry Maketa.

Ovaj je požar već premašio štetu prouzrokovanu prošlogodišnjim požarom oko 25 km jugozapadno od Colorado Springsa, u kojem je izgorjelo 347 domova i poginulo dvoje ljudi, a šteta je procijenjena na 353 milijuna dolara. Vjeruje se da je djelomična krivnja ovih nesretnih slučajeva nagli rast naseljenosti u područjima u kojima je rizik od požara velik.


Ranije jučerašnjeg dana, stanovnicima Colorado Springsa, njih oko 1000, naređena je evakuacija. 38,000 ljudi koji žive na području površine oko 110 kvadratnih kilometara već je prije evakuirano. Još je 2,000 stanovnika obližnjeg grada pripremljeno na evakuaciju, ukoliko bude potrebno.

Vjetar raznosi vatru površinom od 40-ak kvadratnih kilometara. U Crvenom je križu pomoć i sklonište potražilo oko 800 ljudi.

Okrug El Paso, čija se ekonomija bazira uglavnom na vojnim i obrambenim djelatnostima, zabilježio je dvostruki ekonomski rast u prošlom desetljeću te je sada najveći okrug u Coloradu s populacijom od 637,000 stanovnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.