Pao s dizalice: 17-godišnji Hrvat poginuo na maturalcu u Španjolskoj

Screenshot: YouTube (Agencia Efe)

MLADI Hrvat Tin Grgurić poginuo je u četvrtak španjolskom odmaralištu Lloret de Mar nakon što se iz nepoznatih razloga popeo na dizalicu u samom središtu grada s koje je pao i ostao na mjestu mrtav.


Kako izvještava regionalna policija Mossos d'Esquadra nesreća se dogodila oko 17.40 sati. Radnici koji rade na izgradnji obližnjih kuća vidjeli su kako je 17-godišnji dječak pao s visine od oko 25 metara.

Dvojica radnika odmah su obavijestila hitne službe, no bolničari nisu mogli ništa učiniti za nesretnog dječaka koji je umro na mjestu, javlja El Periodico.

Policija je otvorila istragu kako bi utvrdila što je dječak radio na dizalici. Mladić je proveo nekoliko dana u lokalnom hotelu gdje se nalazi sa svojim razredom na maturalnom putovanju. Dječak je bio polaznik srednje škole u Delnicama.

MVEP: Veleposlanstvo je u stalnom kontaktu s učenicima i profesorima

"MVEP može potvrditi da je u Lloret de Maru gdje je boravio u sklopu maturalnog putovanja preminuo Tin Grgurić (1996) iz Delnica. Policijska istraga još traje, ali policija već sada sa sigurnošću može reći da smrt nije posljedica kriminalnog čina te da je vjerojatno posljedica nesretnog slučaja. Veleposlanstvo je u stalnom kontaktu s učenicima i profesorima, pruža svu pomoć a očekuje se da će učenici danas krenuti natrag kući", rekla je glasnogovornica MVEP-a Danijela Barišić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.