Papa osudio eutanaziju kao "grijeh protiv Boga i stvaranja"

Foto: Hina

PAPA Franjo je u subotu javno osudio pokret za pravo na smrt, rekavši da on nudi "lažnu suosjećajnost" i da eutanaziju ne treba shvatiti kao čin  dostojanstva, već kao grijeh protiv Boga i stvaranja.

Papa je stav iznio pred Udrugom talijanskih katoličkih liječnika.

Ranije ovog mjeseca, vatikanski dužnosnik za pitanja bioetike  također je osudio pomaganje u samoubojstvu, uz ocjenu da je nedavno "asistiranje u ubojstvu"  američke žene Brittany Maynard koja je oboljela od raka dojke "neshvatljivo".

Uz eutanaziju, papa je osudio pobačaj, in vitro oplodnju (znanstveno stvaranje djece) i istraživanja matičnih stanica koja "koriste ljudska bića u laboratorijskim eksperimentima uz pretpostavku spašavanja života".

"To je igranje s životom, budite upozoreni, jer je riječ o grijehu protiv Boga stvoritelja" rekao je Franjo.

Iako je papa oprezan s javnom osudom pobačaja, on često govori o eutanaziji i kaže da je "pokret za samoubojstvo" simptom današnje kulture odbacivanja koja vremešne i bolesne prihvaća kao društveni teret, piše Age.

Papa je liječnike pozvao da poduzmu "hrabru akciju protiv struje" i podrže crkveno učenje o dostojanstvu života, čak i ako to zahtjeva da se pozovu na "prigovor savjesti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.