Perković iz sigurnosnih razloga prebačen u Nürnberg: Optužnica za tri ili četiri mjeseca

Foto: Hina

JOSIP PERKOVIĆ prebačen je iz sigurnosnih razloga u istražni zatvor u Nürnbergu, a optužnica protiv njega trebala bi biti spremna u roku od tri do četiri mjeseca. Bit će podignuta na Višem zemaljskom sudu u Münchenu, koji će tada odlučivati o njezinoj valjanosti.

"U bitnome nema novih okolnosti i momenata. U subotu je na Saveznom sudu kod nadležne sutkinje određen pritvor, gospodin Perković nalazi se u istražnome zatvoru u Nürnbergu, a ne u Münchenu, razlog tomu bile su sigurnosne procjene jer u istražnome zatvoru u Münchenu ima mnogo pritvorenika s prostora bivše Jugoslavije, dakle Srba i Hrvata", izjavio je za HRT Sepp-Jörg Zoglmann, njemački odvjetnik Josipa Perkovića.

Podsjetimo, Josip Perković je u subotu zračnim putem iz Münchena prebačen u Karlsruhe gdje se nalazi njemački savezni vrhovni sud te je po izricanju mjere vraćen u München. Državno odvjetništvo Josipa Perkovića sumnjiči za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Wolfratshausenu pored Münchena .

Perković je u petak, nakon što je Ustavni sud Republike Hrvatske odbio njegovu žalbu na odluku suda o izručenju Njemačkoj, zrakoplovom iz Zagreba prebačen u München.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.