Pet kanadera i 180 vatrogasaca cijeli dan gasili požar u Lokvi Rogoznici

Foto, video: Čitatelj Indexa

ČAK PET kanadera i 180 do 200 vatrogasaca gasilo je cijeli dan požar koji se sinoć iza 21 sat rasplamsao na obroncima brda Ivašnjak u Lokvi Rogoznici kod Omiša. Vatra se nošena snažnim vjetrom brzo proširila i zaprijetila kućama, koje su obranjene krajnjim naporima gasitelja. 

O dramatičnosti situacije najbolje govori podatak da se požar do 23 sata raširio na preko kilometar i došao na pedeset metara od stambenih objekata. Vatrogasci su odmah shvatili ozbiljnost situacije te je na požarište upućeno 17 postrojbi sa stotinjak vatrogasaca. Ipak, za pomoć iz zraka i vodene bombe trebali su pričekati do prvog jutra.

Policija odvela mještanina? 

Odmah nakon izbijanja požara krenula je priča kako se vatra rasplamsala odjednom na nekoliko lokacija, a danas se u Lokvi čuje da je policija odvela jednog mještanina. U PU splitsko-dalmatinskoj negiraju, pak, da imaju osumnjičenog za potpalu požara.

Kako se požar gasio cijeli dan, očevidu se pristupilo tek predvečer. U policiji zasad nemaju ništa službeno o uzroku požara, a još se zbraja i kolika je površina uništena. Po grubim procjenama radi se o površini od 600 do 700 hektara.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina cijeni da je situacija povoljna. Strahuje se jedino od vjetra. Ako zapuše, požar bi se ponovno mogao rasplamsati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.