Petric zatražio od Matića: Ministre, ne prodajite maglu, objavite registar branitelja s ratnim putem!

MINISTAR branitelja Predrag Matić ima danas pune ruke posla u Splitu. Tek što je izmirio Nikolovske i Ljubičiće, suočio se s novim izazovom. Dok su svi skupa pili kavu u pečenjarnici Muflon na Poljudu, pred ministrom se pojavio Kristijan Petric, bivši šef splitsko-dalmatinske Hvidre.

Neka ministar ispuni obećanje

"Rekao sam ministru da ne prodaje maglu, već da objavi registar branitelja s ratnim putem i podacima o školovanju. Pa da vidimo onda gdje je tko bio i što radio. Tko je bio u gardijskim brigadama, tko u specijalnoj policiji. Tko je bio na prvoj liniji, a tko skladištar. Tko se školovao, tko je bio logističar. Ja sam kao predsjednik županijske Hvidre i član HDZ-a dao podršku ministru Matiću kada je najavio objavu registra i zbog toga sam imao problema. Ne bi sada valjalo da se ministar predomislio. Objava registra samo s podacima je li netko bio u vojsci i policiji, opet neće ništa riješiti. Jutros mi je ministar rekao da ne mogu objavljivati registar s ratnim putem jer im to priječi zakon. Ja ga još jednom pozivam da ispuni ono što je obećao", otkrio je Petric Indexu što je tražio od ministra Matića.

Registar zasad bez ratnog puta branitelja

Kako doznajemo u Ministarstvu branitelja, radna skupina zadužena za objavu registra još uvijek radi i nije donijeta konačna odluka kako će se s tim ići u javnost. Rješavaju zakonske pretpostavke za objavu registra, no kako sada stoje stvari, teško da će Petric ikada vidjeti ono što misli da bi trebala vidjeti cjelokupna hrvatska javnost...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.