Piloti Air Francea produljili štrajk do 26. rujna

Foto: Air France

PILOTI Air Francea izglasali su četverodnevno produljenje štrajka kojim se već tjedan dana bore protiv rezanja troškova i planova tvrtke glede niskobudžetne podružnice Transavije tako da će obustavu rada prekinuti najranije u idući petak, 26. rujna, rekao je u subotu vođa Air Franceovog ogranka sindikata SNPL Jean-Lois Barber.

Glasovanju se odazvalo 74 posto pilota, a protiv nastavka sindikalnih aktivnosti i nakon dosadašnjeg roka, koji istječe u ponedjeljak, izjasnio se tek svaki peti pilot, rekao je Barber.

"Štrajk se možda nastavi i dulje (poslije 26. rujna), s obzirom na vrlo čvrst mandat", dodao je, pozvavši na održavanje sastanka s francuskim premijerom Manuelom Vallsom koji bi mogao pomoći u rješavanju sukoba između pilota i uprave francuskog zračnog prijevoznika.

Air France je u petak iznio procjenu da će u subotu uspjeti izvesti 45 posto svih predviđenih letova, a u nedjelju bi se stanje moglo dodatno pogoršati, jer subotnje procjene najavljuju tek 38 posto uspješno izvedenih letova budući da se očekuje sudjelovanje 65 posto svih pilota u štrajku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.