Pismo mame iz Pule: Djeca sa srčanim manama mjesecima bez liječnika

Foto: Opća bolnica Pula

ISTARSKOM portal Ipress stiglo je zabrinuto i ogorčeno pismo mame čije dijete sa srčanom manom nikako ne može doći na red za pregled kod dječjeg kardiologa Općoj bolnici Pula jer je liječnica na bolovanju. Pismo prenosimo u cijelosti:

Mama sam kćeri od 14 godina koja ima šum na srcu od rođenja i mora ga kontrolirati. Od prosinca prošle godine naručujemo se na ultrazvuk srca koji još uvijek nismo obavili.

Kada god smo dobili termin, doktorica je na bila na bolovanju. I tako četiri puta. Ovih dana bio je posljednji, bezuspješni pokušaj.

Doktorica je i dalje bila na bolovanju, a rečeno nam je da nazovemo 5. svibnja da vidimo jel' se doktorica možda vratila s bolovanja!

E sada, ja se pitam je li normalno da Pula ima jednog dječjeg kardiologa koji je sposoban pročitati nalaz ultrazvuka?! Sigurna sam da ima djece koja moraju redovito kontrolirati i puno veće srčane mane.

Ako već ta doktorica ima tolike zdravstvene probleme zašto se ne nađe neka alternativa? Užasno sam isfrustrirana jer dijete mora otići iz škole da obavi pregled, roditelj izostane s posla i opet ništa!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.