Plodouživanje mora proći: Baldasar će Rodinom kvartu napraviti garaže, a on će zauzvrat dignuti ruku

Foto: Hina

ZAINATIO se splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Plodouživanje Turističke palače mora proći. Ili to ili nam života nema. Imperativ prolaska iznad svega. Nakon prošlotjedne propale sjednice koja je zaključena gubitkom kvoruma, nova sjednica, odnosno, nastavak prekinute zakazana je već za sutra, a vijećnici su obavijest dobili elektroničkom poštom oko 10 sati jutros. Da se sutra nacrtaju u Banovini.

Poslovnik inače predviđa da se vijećnici obavijeste tjedan dana ranije, ali to Baldasaru očito ništa ne znači. Danas je izjavio kako je svjestan toga, no da je Turistička palača hitna da ne može biti hitnija. Tu je kod Rive pa treba da se konačno definira prostor. Ili to ili ništa.

Prozor mora pasti, a plodouživanje proći 

Projektu Prozor mora pasti, a plodouživanje proći, Baldasar je tijekom vikenda očito posvetio podosta pažnje te je, čini se, sve dogovorio da se izbjegne blamaža od prije par dana, kada mu je zbog nedostatka kvoruma propao plan da progura tekst natječaja za plodouživanje.

Na prošloj sjednici Baldasar je bio hendikepiran odsustvom ključnih igrača. Nije bilo Igora Boraske, a ni Damir Rode Ćosića, a obojica su za plodouživanje. Boraska je uvjeren da će privatnik puno bolje obnoviti Palaču od Grade, dok je Ćosić već obavijestio medije kako će glasati za Palaču jer će njegov kvart, a to je Sućidar, dobiti garaže vrijedne 8 milijuna kuna.

Roda: Ostat ću pravaški dosljedan i dignuti ruku za plodouživanje

Roda tvrdi da se ne radi o političkoj trgovini, već brizi za kvart i njegove stanovnike, što je normalno jer je on predsjednik kotara. Kaže da je na prošloj sjednici u odsutnim trenucima bio u Bobisu, a ne u gradonačelnikovu uredu. Nije se htio pojaviti jer su na njega, kaže, vršili pritisak. Zato će sutra doći.

"Zna se da sam ja već bio za plodouživanje pa ću ostati pravaški dosljedan i dignuti ruku. Ali ja nisam bitan, jer prema mojim informacijama gradonačelnik će imati dovoljno vijećnika za kvorum. 16 će biti za i 2 protiv. Ja nisam potreban, ali ću doći", kazao nam je Roda, koji je prije par mjeseci rukama i nogama branio prvi pokušaj guranja plodouživanja i Baldasarovog donatora Stipe Mađora koji je odabran na natječaju.

Škorić: Roda traži alibi

Njegov stav prava je pljuska HDZ-u na čijoj je listi Roda, tada član HSP AS, ušao u Gradsko vijeće.

"Roda traži alibi da podrži svog starog prijatelja Baldasara. Nažalost, on može glasati za plodouživanje, za što naš klub neće biti, a to će prije svega biti poruka njegovim biračima, za kakvu politiku i kakav svjetonazor glasa onaj kojeg su birali", kaže predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

Rodine informacije o brojčanom stanju zasigurno su sasvim dobro provjerene i vjerojatno potječu od samog gradonačelnika Baldasara koji je izvršio sveopću mobilizaciju redovnog i pričuvnog sastava vijećnika te ih sve prisilio da se uoči Božićnih blagdana nacrtaju u Banovini i dignu ruku za novo plodouživanje.

Bez Keruma nema Baldasara

Kerum svoje snage drži spremne da pomognu Baldasaru najviše što mogu. Prošli tjedan ni to, međutim, nije bilo dovoljno, ali isključivo zbog toga što su se zagubili Roda i Boraska. Kerumovci, naime, glasaju protiv plodouživanja, da ne ispadne da su uz SDP, ali zapravo rade za Baldasara, jer mu čine uslugu što s manjim brojem vijećnika drže kvorum, ali ih nema previše da ne bi doveli u pitanje prolazak plodouživanju u slučaju da u vijećnici budu i vijećnici Marijane Puljak i HDZ-a, koji su također protiv. Eto, tko bi rekao da će upravo najveći borac protiv komunizma i urbanih jugoslavena spašavati SDP-ovu vlast u Splitu. Jer stvarno nije fraza. Bez Keruma nema ni Baldasara. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.