Podemos otkucava "tik tak, tik tak, tik tak"

Screenshot: YouTube

POBORNICI najsnažnije španjolske stranke Podemos uživaju u novom sloganu koji se širi nacijom a glasi: "Tik tak, tik tak, tik tak".

Slogan je prošlog mjeseca lansirao vođa stranke Pablo Iglesias tijekom proslave pobjede Sirize na grčkim općim izborima, piše Washington Times.

> Podemos, najjača stranka u Španjolskoj, prije osam mjeseci nije ni postojala

> "Nada dolazi, strah bježi. Syriza, Podemos, mi ćemo pobijediti"

Podemos je žestoko potresao političku scenu u Španjolskoj zahtijevajući kraj okrutnom uvjetovanju programa pomoći Trojke čime je pokret protiv mjera štednje našao jako uporište u petoj europskoj ekonomiji. Umorni od povećanja poreza i rezova koji uzrokuju masovnu nezaposlenost dok pogađaju najsiromašnije, Španjolci aliteracijom riječi koje označavaju otkucavanje sata broje dane do izbora u kojima je izgledna pobjeda stranke osnovane prije nešto više od godine dana.

"Mnogo sam godina bio isključen iz politike jer sam osjećao da političari ne govore o onom što je meni bitno," rekao je za AP Gonzalo Floria, 39-godišnji informatički stručnjak iz Madrida. "S Podemosom se vratio optimizam. Oni pokazuju da postoje alternativna rješenja za naše probleme".

Prema posljednjoj anketi El Paisa objavljenoj u nedjelju, Podemos uživa podršku 27.7 posto biračkog tijela, vladajuća Narodna stranka premijera Rajoya 20.9 posto, dok oporbeni socijalisti na mjesečnoj razini bilježe pad podrške od 5 posto i trenutačno mogu računati na glasove 18.3 posto građana. Opći izbori u Španjolskoj će se održati u studenom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.