Policija dozvolila ustaškom A-HSP-u da postroji "stranačku vojsku" na Trgu bana Jelačića

Foto: A-HSP

PROUSTAŠKI nastrojena Autohtona - Hrvatska stranka prava (A-HSP) osnovala je stranačku vojsku koju će u subotu postrojiti na Trgu bana Jelačića. Zagrebačka policija izdala je A-HSP-u dopuštenje za ovaj skup.

"Mladež A-HSP sudjelovat će u osnivanju, postrojavanju i davanja prisege stranačke vojske pod nazivom 'Hrvatske domoljubne snage' dana 28. veljače na 119. godišnjicu smrti dr. Ante Starčevića", stoji u priopćenju Mladeži A-HSP-a izdanom nakon što su 14. veljače izabrali novo vodstvo.

Pred sudom pjevao "Evo zore, evo dana" pa najavio postrojavanje stranačke vojske

O postrojavanju stranačke vojske govorio je i predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec u skandaloznom istupu pred Prekršajnim sudom u Koprivnici. Tada je Keleminec ispred zgrade suda otpjevao koljačku ustašku pjesmu "Evo zore, evo dana", te poručio da će iza te pjesme uvijek stajati.

"A-HSP više nije mala stranka, ona je na razini cijele Hrvatske. Uskoro ćemo imati i svoje domoljubne snage, koje ćemo postrojiti na Trgu bana Jelačića. I opet je policija oko toga, tajne službe dolaze ljudima doma, raspituju se oko toga. Ali ne mogu nam to spriječiti, to ćemo mi napraviti. Pravaštvo, hrvatstvo, za dom spremni", bile su riječi kojima je Keleminec završio svoj performans pred sudom u Koprivnici.

Keleminca smo u nekoliko navrata tijekom dana pokušali kontaktirati ne bi li doznali detalje o postrojavanju, te ga upitali koja će biti svrha A-HSP-ove "stranačke vojske", ali na naše telefonske pozive nije odgovarao.

Policija dozvolila ustaško orgijanje u centru Zagreba

Kako smo neslužbeno doznali, A-HSP skup je prijavio pod nazivom "Prisega domovini i klubu hrvatskih domoljubnih snaga" te na skupu očekuju stotinjak ljudi.

Iz PU zagrebačke za Index je potvrđeno da je A-HSP prijavio skup na Trgu bana Jelačića ovu subotu 28. veljače. Policiji su kazali da će skup, za koji im je izdano dopuštenje, trajati od 12 do 15 sati.

Ostojić: Za sada im nismo imali razloga zabraniti prosvjed

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, na press konferenciji o obavljanju policijskih poslova održanoj u utorak referirao se između ostalog i na skup koji će ustaški A-HSP održati na Trgu bana Jelačića.

"Za subotu je prijavljen jedan prosvjed koji do sada nisam imao razloga zabraniti, iako će i tamo biti postrojavanja pa ćemo vidjeti kako će to sve skupa izgledati. Ako bude potrebno, upotrijebit ćemo ovlasti koje imamo na raspolaganju", rekao je Ostojić.

Na istoj pressici Ostojić je kazao da policija nije zabranila ilegalni prosvjed šatordžija u Savskoj, iako su to mogli učiniti. "Nisam kao ministar zabranjivao javne skupove, osim jednom prije nekih dvije i pol godine, kada se trebao održati skup s namjerom širenja poruka koje su bile protivne Ustavu RH", kazao je Ostojić referirajući se na zabranjenu šetnju fašista iz mađarskog Jobbika i hrvatskog HČSP-a u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.