Policija šest sati saslušavala srpskog tajkuna Milana Beku

Foto: Blic

KONTROVERZNI srpski tajkun Milan Beko bio je šest sati na saslušanju u Upravi kriminalističke policije u Beogradu, javlja B92.

Beko je saslušan u svojstvu građanina, a govorio je o slučaju privatizacije Luke Beograd. To je jedan od 24 sporna predmeta, na koje je ukazala i Europska unija, a radi se i o aferi koja je u više navrata bila predmet napisa u srpskim medijima.

Beko je u policiju na saslušanje došao oko 11 sati, a izašao je oko 17:15. Zgradu je napustio sam, a pred ulazom ga je dočekao vozač u crnom Mercedesu.

Novinarima je Beko rekao da je izjavu dao u svojstvu građanina i da smatra da je uspio ukazati MUP-u i tužiteljstvu na razloge zašto je godinama stvaran privid o nezakonitostima u sekundarnoj privatizaciji Luke Beograd.

Savjet za borbu protiv korupcije je još 2008. godine naveo da je sve što se događalo u načinu prodaje Luke Beograd upućivalo na korupciju velikih razmjera i da su tom transakcijom oštećeni ne samo proračun Srbije i bivši dioničari, već i svi porezni obveznici, jer je privatizacija obavljena tako što je uzeta stara knjigovodstvena vrijednost, dva i pol puta niža od aktualne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.