Policija zbog sumnjivih donacija "češlja" poslovanje Vodovoda Sisak

Foto: Arhiva

POLICIJA pročešljava poslovanje sisačkog Vodovoda prema nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku. Portalu Sisak.info iz PU sisačko-moslavačke potvrđeno je da su u tijeku kriminalistička istraživanja iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Prema neslužbenim informacijama, istražitelje posebno zanimaju sporne donacije i ugovori za komunikacijske usluge s PR agencijama. Na sporne donacije već ranije su upozoravali čelnici oporbenih stranaka u Sisku, HNS-ov Vlado Andučić i SDP-ova Kristina Ikić Baniček.

U proteklih godinu dana isplaćene su stotine tisuća kuna, bez kriterija, i provjere utroška novca brojnim udrugama i sportskim klubovima, od kojih veliku većinu udruga vode osobe bliske vladajućoj koaliciji HDZ, HSP AS, ZL, SP, HSS u Sisku.

Gradonačelnik Dinko Pintarić nije htio komentirati ulazak policije u ovu gradsku tvrtku, te je samo SMS-om poručio: "Neka institucije sistema provjere sve što treba i postupe po zakonu".

"Siščani su i prije ulaska policije u Sisački vodovod znali što se događa jer to je nažalost uhodani model ponašanja gradske vlasti. Ova afera će dobiti konačan epilog nakon što ja preuzmem odgovornost za vođenje grada, no tu razotkrivanje posljedica nezakonitog ponašanja vlasti, koja je upravo na odlasku, neće stati", kazala je SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Kristina Ikić Baniček.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.