Potpisan ugovor za izgradnju mosta do Čiova, rok izgradnje 20 mjeseci

Foto: MPPI

U MINISTARSTVU prometa potpisan je Ugovor o izgradnji mosta kopno- Čiovo i pristupnih cesta. Vrijednost investicije koja se financira i europskim novcem iznosi 129 milijuna kuna. Radovi kreću za deset dana. Rok izgradnje je 20 mjeseci. Potpise na ugovor stavili su resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić, član Uprave Nenad Maljković i predsjednik uprave Viadukta Joško Mikulić.

Prvi projekt HC-a sufinanciran iz Operativnog programa 2007.-2013. su Kaštela gdje radovi traju, a drugi je pokretni most dulji od 550 metara Trogir - Čiovo: "Izgradnja će početi za desetak dana i mora biti završena do konca listopada iduće godine kako bi svi troškovi bili prihvatljivi za sufinanciranje od strane EU".
 
Vlada ispunjava svoja obećanja, pohvalio se ministar Hajdaš Dončić: "Dva su obećanja ove Vlade i Ministarstva što se tiče cestovne infrastrukture dana stanovništvu Splitsko-dalmatinske županije. Prvo je bilo otvaranje ceste Solin-Klis koja se gradila 25 godina. I cesta bi otvorena. Drugo obećanje je da će ove godine početi izgradnja mosta kopno-otok Čiovo s pristupnim cestama i instalacijama".
 
Da bi do toga došlo, u pregovorima s EK je modificiran Operativni program Promet. Uz spomenuta dva projekta i zaobilaznicu Vodice, čeka nas i onaj najveći. "Da kažemo vojnom terminologijom - HC čeka majka svih bitaka - sredinom godine slanje aplikacije za izgradnju mosta Pelješac", rekao je ministar.
 
Nenad Maljković iz HC-a zadovoljan je danas potpisanim ugovorom, a spremni za radove su i u Viaduktu, istaknuo je šef uprave Joško Mikulić.
 
"Svi znamo kolike su gužve na mostu u Trogiru. Izbjegavamo gradsku jezgru. Olakšavamo život Trogiranima, mještanima Čiova i turistima", istaknuo je Maljković. "S obzirom na dobru razrađenost dokumentacije i dobru pripremu projekta, ne mislimo da bi trebao biti bilo kakvih nepoznanica koje bi mogle utjecati na produljenje roka", zaključio je Mikulić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.