Potpredsjednik RS vidi stranu urotu: "Žele rušiti Republiku Srpsku kao što su rušili Miloševića"

Screenshot: YouTube

POTPREDSJEDNIK Republike Srpske Emil Vlajki smatra kako ne prestaju brižljivo pripremljeni manipulativni napadi na glavne institucije Republike Srpske s ciljem rušenja sadašnje vlasti i da je na djelu vjerna kopija onog što se događalo prilikom rušenja Slobodana Miloševića.

"U ovoj uroti dirigiranoj iz inozemstva, često putem diplomatskih tijela, sudjeluju strani naredbodavci, dijelovi opozicije povezani sa pojedinim bošnjačkim udruženjima, beneficirani studenti sa preciznim instrukcijama, nevladine organizacije, posebno one iz inozemstva i naivni pojedinci i grupe", naveo je Vlajki u priopćenju kojeg je prenijela agencija Srna.

Također, naglasio je kako "većina angažiranih u toj uroti ne zna da je konačan cilj stranih naredbodavaca stvaranje centralizirane i umjerene muslimanske države BiH".

Vlajki navodi kako postoje dvije razlike u odnosu na Miloševićevo vrijeme koje se ogledaju u tome da u Srbiji nije bilo stranih trupa, koje su prisutne na ovim prostorima, te da je u Srbiji pokret protiv Miloševića bio masovan, što u Republici Srpskoj nije slučaj.

"Zbog ovog posljednjeg, postoji visok stupanj vjerojatnosti da će, ukoliko opozicija ocijeni da ne može dobiti parlamentarnu većinu, pribjeći stvaranju teških incidenata i pozvati strance da vojno interveniraju", naveo je Vlajki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.