Povratak starog asa: Josip Buljan ponovno na čelu kriminalističke policije u Splitu

JOSIP BULJAN novi je načelnik kriminalističke policije u Splitu. Neće mu to biti novost, jer je 2004. godine na tom mjestu zamijenio dugogodišnjeg načelnika Antu Belaka. No Buljan se na vrućoj stolici šefa krim službe u Splitu nije dugo zadržao. Već 2005. godine odlazi, premda se nikada nije saznalo zašto. Mediji su špekulirali da je morao otići jer je prijavljivao nezakonitosti u splitskoj policiji. Ako je i bilo nešto na tom planu, nikada se nije utvrdilo o čemu se radi.

Buljana je šira javnost upoznala 1998. godine prilikom uhićenja poznatog dilera Željka Kalebića Kale. Tada je vodio Odjel za droge splitske Policijske uprave. Na toj dužnosti zadržao sve do preuzimanja krim policije.

Uskoro i povratak Ivana Kasuma?

Ovih dana promociju bi mogao doživjeti i Ivan Kasum, svojedobno najbliži Buljanov suradnik s Odjela za droge. Kasum, naime, ozbiljno računa da će preuzeti PNUSKOK u Splitu.

Kasum je također imao svoje zvjezdane trenutke. Početkom 2007. godine uhitio je tada najtraženijeg bjegunca Jakšu Cvitanovića Cvika. Sa čela Odjela za droge otišao je 2008. godine nakon predstavke kolega koji su ga optužili da je surađivao s podzemljem. Optužbe se nikada nisu dokazale, no Kasum je svejedno odlučio odstupiti.

Srdarević zamjenik načelnika PU, Buzov umjesto Gudelja na čelu Općeg kriminaliteta

Ima još novosti iz splitske policije. Za zamjenika načelnika Policijske uprave izabran je Marko Srdarević, dok je Službu općeg kriminaliteta od Nene Gudelja preuzeo Ivica Buzov.

Kako je Srdarević otišao na novu dužnost, Drugu policijsku postaju vodit će kao vršitelj dužnosti Siniša Mihanović. V. d. načelnika Postaje u Sinju je Mislav Filipović Grčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.