"Pozdravite Hrvatsku, 28. članicu Europske unije!": Evo kako su nas predstavili Europi!

Foto: neurope.eu

EUROPSKI politički list New Europe jučer je na svojim web stranicama predstavio 28. članicu Europske unije - Hrvatsku!

Objavili su osnovne informacije o Hrvatskoj, gdje se točno nalazi, koliko ima stanovnika, prozvali je i turističkom mekom.

Nabrojili su poznate Hrvate te podsjetili kako nisu nažalost mogli staviti sve koji zadužili hrvatsku povijest jer ih ima previše. Na njihovoj listi tako su se našli: Tesla, Vrančić, Penkala, Vukić, Tito, Tuđman, Ružička, Prelog, Ivanišević, Janica, Šuker i Dražen Petrović.

Naveli su i prirodna blaga naše zemlje, od Nacionalnih parkova, do spomenika koji su pod zaštitom UNESCO-a, ali i nekoliko poznatih hrvatskih "super" brandova koji su po njima: kravata, dalmatinski pršut, paški sir, penkala....

Spomenuli su i neke zanimljivosti iz hrvatske bogate povijesti, poput one da se najmanja katedrala na svijetu nalazi u Ninu te da je najstarije kazalište u svijetu izgrađeno u Hvaru davne 1612. godine. Napisali su i da je Bijela kuća izgrađena od hrvatskog kamena s otoka Brača.

Na kraju su naveli i 10 najčešćih muških i ženski imena u Hrvatskoj među kojima su Marija, Ana, Ivana, Katarina, Dragica, Neda, Marica, Kata, Mirjana, Ljubica, Ivan, Josip, Stjepan, Marko, Tomislav, Željko, Ante, Ivica, Nikola, Mario.

"Pozdravite Hrvatsku, 28. članicu Europske unije", poručili su na kraju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.