"Predstavljaju nas kao korumpirane preplaćene radnike": Hoće li u štrajk i liječnici?

I LIJEČNICI bi mogli u štrajk. Sindikat liječnika i Hrvatska liječnička komora ogorčeni su konstantnom medijskom kampanjom koja predstavlja liječnike kao korumpirane preplaćene neradnike.

Hrvatski liječnici rade i više od prosjeka, nedovoljan je broj doktora po bolnicama, a primanja su lošija od onih u Europskoj uniji. Hrvatska je na sredini ljestvice po kvaliteti zdravstvene zaštite u Europi, a i zdravstveni nam je sustav jedan od najuređenijih u zemlji, kažu liječnici.

S druge pak strane svjesno se manipulira i krši kolektivni ugovor, ljuti su liječnici, koji su tako u naknadi za godišnji odmor dobili puno manje plaće - nisu im uračunati prekovremeni sati i dežurstva.

Liječnici prozivaju ministra zdravlja Rajka Ostojića koji je takav naputak poslao u ravnateljstva klinika. Ne prestane li kršenje kolektivnog ugovora te ukoliko ministar Ostojić ne zaustavi spinove i napade na liječnike kojima ih se proglašava nesposobnima, korumpiranima i preplaćenima, njima ne preostaje ništa drugo, poručuju, nego izaći na ulice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.