Predstavnici SNS-a nakon sastanka s Josipovićem: Pupovac je opasan!

"MILORAD PUPOVAC opasan je po srpsku zajednicu u Hrvatskoj, a postao je nezgodan i za hrvatsku Vladu", naglasio je nakon sastanka s predsjednikom Ivom Josipovićem, Nikola Rodić, predsjednik Srpske narodne stranke. 

Naime, predsjednik Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Srpske narodne stranke u kojem su bili Rodić,  Radmila Medaković, predsjednica općinskog odbora SNS-a Plaški, Dušan Crnković, član predsjedništva SNS-a i predsjednik općinskog odbora SNS-a Vojnić te Božidar Slavulj, član predsjedništva SNS-a i predsjednik općinskog odbora SNS-a Dvor.

Josipović: Ništa osobno, samo načelno

Kako se navodi u službenom priopćenju iz Ureda predsjednika tijekom susreta izaslanstvo SNS-a informiralo je predsjednika Josipovića o problemima s kojima se susreće srpska zajednica u Republici Hrvatskoj poput pitanja povrata izbjeglih Srba, neriješenog stambenog pitanja te pitanja povrata imovine.

Josipović je naravno taj isplanirani susret iskoristio kako bi nakon sastanka pred novinarima  naglasio kako Pupovac želi sukob s Pantovčakom svesti na osobnu razinu.

"Ne zanima me to. Ja se bavim načelnim problemima", rekao je danas predsjednik Josipović.

Podsjetimo kako je Josipović revoltiran napisima u tjedniku Novosti rekao za Pupovca kako je za "Srbe učinio malo, ali za sebe i svoje puno". 

Sve zbog Oluje


Motiv sastanka s predstavnicima SNS-a Josipović je izrazio vlastitom željom da Hrvati i Srbi u Hrvatskoj formiraju dobre odnose. Za Josipovića motiv cijele "priče" oko Pupovca je činjenica da je Pupovac odbio doći na obilježavanje Oluje.

Rodić iz SNS-a rekao je nakon sastanka kako bi se Pupovcem trebali baviti i istražni organi jer postoji sumnja o nestanku 7,6 milijuna kuna  kojeg je Srpsko narodno vijeće dobilo 2008. godine od Ministarstva regionalnog razvoja.

Zajedničko žaljenje zbog neshvaćanja

Čelnik SNS-a, baš kao i Josipović izrazio je veliko žaljenje zato što neki uporno pokušavaju sukob predsjednika s Pupovcem prikazati kao osobni. 

"Novosti su partijsko i osobno glasilo Pupovca a trebali su biti namijenjeni srpskoj nacionalnoj manjini", naglasio je Rodić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.