Presuda splitskim sucima za primanje mita: Pešutiću 4 i pol godine zatvora, Unković oslobođen

Foto: Hina

BIVŠI sudac splitskog Općinskog suda Robert Pešutić zbog primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 4 i pol godine, dok je njegov kolega Ante Unković oslobođen optužbi.

Uskok je, nakon iznesenih obrana svih optuženika po prvotnoj optužnici, odlučio odustati od terećenja Pešutića da je primio mito od 10.000 eura za oslobađajuću presudu u suđenju Renatu Hittelu za iznudu na splitskom sudu. Gabrijela Soldo, kojoj se sudi zajedno s Pešutićem, opovrgnula je navode prvotne optužnice po kojoj je tih 10.000 eura primljenih od Hittela predala Pešutiću, rekavši da ih je zadržala za sebe.

Pešutić se, međutim, i dalje tereti za zloporabu službe u slučaju Hittela jer Uskok tvrdi da mu je omogućavao prolongiranje odlaska na odsluženje zatvorske kazne. Pešutić je osuđen jer je u četiri navrata primio mito od 13.000 eura.

Na optuženičkoj klupi su se našli i još jedan splitski sudac, Ante Unković, te poduzetnik i političar Gordan Bičak zbog primanja mita i poticanja na zloporabu dužnosti.

Bičak i Pešutićeva prijateljica s kojom je i kumski povezan, Gabrijela Soldo, osuđeni su za poticanje suca Pešutića na zlouporabu položaja i ovlasti. Dobili su po osam mjeseci zatvora.

Optuženici su najavili žalbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.