Prihvaćen plan financijskog restrukturiranja Sunčanog Hvara: Otpisano 50 milijuna kuna duga

Ilustracija: scx.hu

NA DANAS održanom ročištu, novi plan financijskog restrukturiranja društva Sunčani Hvar d.d. koji je objavljen u postupku predstečajne nagodbe, prihvaćen je od strane 97,93 % vjerovnika.

Nakon što se odluke koje proizlaze iz predloženog novog plana potvrde i na Skupštini Društva zakazanoj za 14. siječnja 2015., financijsko restrukturiranje Sunčanog Hvara bit će završeno.

Temeljne su odrednice novog plana dokapitalizacija dioničara po modelu pro rata, te smanjenje temeljnog kapitala na nominalnu cijenu dionica od 20,00 kuna za dionicu s postojećih 40,00 kuna po dionici kako bi tvrtka mogla pokriti prenesene gubitke.

Otpisano preko 50 milijuna kuna duga

Ukupan dug uz ovakav plan financijskog restrukturiranja smanjen je za 272,4 milijun kuna, od čega otpis duga predstavlja oko 50,84 milijuna kuna, odnosno 7,9 milijuna kuna odnosi se na otpis glavnice, što je otpis od samo 1,4% ukupnog duga Sunčanog Hvara.

Ostatak smanjenja u iznosu od 221,55 milijuna kuna odnosi se na predloženu zamjenu duga za kapital Društva.

Tako je sadašnjih 574.091.910,28 kn ukupnog duga smanjeno za 47,46%, te novi ukupan dug iznosi 301,6 milijuna kuna, što je razina duga koju, prema planu, Sunčani Hvar može uredno podmirivati iz redovnog poslovanja.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.