Prijepodne pretežno maglovito, s vlažnim i skliskim kolnicima

Foto: FAH

ZBOG magle vidljivost je mjestimice smanjena u Lici, Gorskome kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na dionicama autocesta gdje ima magle vozi se uz ograničenje brzine. To su dionice A1 između Karlovca i tunela Mala Kapela te Gospića i tunela Sveti Rok, A5 Đakovo-Sredanci i A6 Rijeka-Zagreb između Ravne Gore i Vrbovskog.

U unutrašnjosti Dalmacije i u krajevima s maglom kolnici su vlažni i skliski.

Posebna prometna regulacija povodom Dana neovisnosti

Zbog radova, na autocesti A1 kroz tunel Grič vozi se dvosmjerno, kroz jednu tunelsku cijev, a kroz tunel Plasinu u smjeru Splita jednim trakom.

U povodu praznika Dana neovisnosti, 8. listopada zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na važnijim cestama danas, uoči praznika, od 15 do 23 sata, a sutra na praznik od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Danas od 8 do 18 sati bit će zatvorena državna cesta DC50 na dionici Papuča-čvor Sveti Rok, izlaz na A1. Obilazak za sva vozila je autocestom A1 između čvorova Gospić i Sveti Rok, a samo za osobna vozila ŽC5165 Bilaj-Vrebac-Mogorić-Lovinac.

Zatvoren granični prijelaz Sveti Martin na Muri

Na dionici DC50 Varoš- Perušić i kroz mjesto Raduč vozi se naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Za sav promet, zatvoren je granični prijelaz Sveti Martin na Muri.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pretežno sunčano

U većini kopnenih krajeva Hrvatske ujutro i dio prijepodneva bit će magla ili niski oblaci, zatim djelomice, ponegdje i pretežno sunčano.

Na Jadranu će veći dio dana prevladavati sunčano. U Dalmaciji se uglavnom prijepodne uz promjenjivu naoblaku može očekivati kratkotrajne lokalne pljuskove i grmljavinu, a na sjevernom Jadranu poslijepodne porast naoblake.

Vjetar slab, poslijepodne do umjeren južni i jugoistočni, a na sjevernom Jadranu će poslijepodne jačati jugo. Najviša temperatura između 17 i 22, na Jadranu od 21 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.