Prijeti mu 40 godina zatvora: Edi Mišić optužen za ubojstvo Meksikanke Selene Macedo

Foto: Cropix

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 29-godišnjeg Edija Mišića zbog teškog ubojstva 31-godišnje Selene Macedo.

Nikada se nije ustanovilo zašto je ubio

Mišić je nesretnu Meksikanku zaklao koncem kolovoza prošle godine na Marjanu, nikada nije ustanovljeno zbog čega. Tijelo je pronađeno dva dana nakon što je Selenin brat prijavio njezin nestanak. Policija je mjesec i pol istraživala različite tragove i informacije, nizale su se razne teorije, ubojica je tražen čak i u Novom Sadu, sve dok početkom listopada nije priveden mladić iz splitskog kvarta Smrdečac.

Mišića su sa zločinom povezali krvavi ruksak i nož kojim je ubijena Selena. Pretpostavlja se da je stvari sakrio nakon ubojstva uvjeren da nitko neće pronaći njegovo skrovište na Marjanu. Ipak, prevario se.

Vještačenja su pokazala da su Mišićevi biološki tragovi nađeni na pokojnici. Bilo je to i više nego dovoljno da se optužnica podigne nepuna četiri mjeseca nakon njegovog privođenja.

Mišić zamišljen pred sucem

Mišić je dva tjedna proveo na promatranju u Vrapču. Pronašli su mu dvije ciste na mozgu. Obrana je tražila dodatna vještačenja da se utvrdi je li to možda dovelo do promijene osobnosti, no sud je odbio zahtjev.

Mišića su danas doveli pred suca istrage kako bi se odlučilo o zahtjevu tužilaštva za produljenjem pritvora. Djeluje zamišljen, ali je inače u dobroj formi... Prijeti mu 40 godina zatvora.

Pritvor mu je, kako doznajemo, produljen da ne ponovi djelo i zbog teških okolnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.