Propadanje obrtnika: Broj zaposlenih u obrtima u mjesec dana pao za preko 12 tisuća

Ilustracija: Index

BROJ zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u rujnu 2014. u odnosu na kolovoz iste godine smanjio se za 5,6%, a broj žena smanjio se za 6,9%, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pad broja zaposlenih zabilježen je u 15 područja djelatnosti i kreće se od 0,5% (Rudarstvo i vađenje i Djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi) do 17,9% (Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane).

Porast broja zaposlenih zabilježen je u tri područja djelatnosti i kreće se od 0,4% (Građevinarstvo i Obrazovanje ) do 1,2% (Javna uprava i obrana; obvezno socijalno osiguranje), a broj zaposlenih u djelatnosti Opskrba vodom; uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša ostao je isti.

Broj zaposlenih u obrtu u rujnu u odnosu na kolovoz smanjio za 12.308 osoba, što je pad od 6,3 posto, na ukupno 182.653.

Broj zaposlenih slobodnim profesijama porastao je za 0,5 posto, na ukupno 21.282 zaposlenih krajem rujna.

Uspoređujući broj zaposlenih po županijama, pad je zabilježen u 16 županija i kreće se od 0,3% u Osječko-baranjskoj županiji do 17,9% u Ličko-senjskoj županiji.

Porast je zabilježen u četiri županije i kreće se od 0,1% u Zagrebačkoj i Požeško-slavonskoj županiji do 0,5% u Koprivničko-križevačkoj i Virovitičko-podravskoj županiji, a u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostao je na istoj razini.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.