Proširena istraga protiv Dijane Čuljak za pranje novca!

Screenshot: HRT

ISTRAGA protiv bivše HRT-ove novinarke i urednice Dijane Čuljak, koju se s Vladimirom Šelebajem i još četvoricom tereti za izvlačenje 16 milijuna kuna iz producentskih tvrtki Core Media i Media Spot, proširena je.

Kako je za Index potvrdio odvjetnik Dijane Čuljak, Anto Nobilo, istraga je "uvjetno" proširena jer se radi o istom kaznenom djelu. Čuljak se sada sumnjiči za izvlačenje još sedam milijuna kuna preko još dviju tvrtki koje su navodno izdavale fiktivne račune koje je plaćala Core Media, kazao je za Index Nobilo.

Podsjetimo, Čuljak se nalazi u Remetincu od početka ožujka ove godine zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Svoju bi obranu trebala iznijeti u ponedjeljak u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu. Bivša urednica i novinarka HTV-a privedena je početkom ožujka u Zagrebu pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja. Navodno je Čuljak nagovarala svjedoke da promijene iskaze koji je terete, a policija ju je pritom tajno snimala.

Čuljak opovrgava optužbe

Do obrata u aferi Core Media došlo je tijekom veljače ove godine, kad se Čuljak počelo spominjati kao osumnjičenicu u slučaju. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo ju je 25. veljače.

Čuljak je svojim iskazima na suđenju Siniši Svilanu teretio njen bivši suprug Vladimir Šelebaj. U medije su nedavno procurile i SMS poruke koje je Čuljak razmjenjivala s Edvinom Softićem, a koje također sugeriraju da je bila umiješana u aferu.

Šelebaj je, podsjetimo, naveo kako je upravo od Dijane Čuljak došla inicijativa za osnivanje Core Medije. Čuljak je, tvrdi Šelebaj, osmišljavala njihove projekte zajedno s Hloverkom Novak Srzić, Miljenkom Manjkasom, Andrejem Rorom i Edvinom Softićem. U Core Mediji je Šelebaj bio direktor, a Čuljak je, kako kaže, posjedovala 50 posto vlasničkog udjela, što je vidljivo i iz ugovora o tajnom društvu kojeg su potpisali. "Core Media ne bi bila osnovana da Čuljak i Softić nisu već ranije sa Svilanom dogovorili sve oko plasmana emisija", rekao je Šelebaj.

"Troškovnici za emisije radili su se po naputku Dijane Čuljak. Stavke u troškovnicima 'veza' i 'scenarij' zapravo su bili honorari za Svilana i Novak Srzić, koja je za emisiju 'U sridu' primala tisuću eura mjesečno. Čuljak je dogovarala poslove i davala naloge, a ja sam samo potpisivao ugovore i izvršavao te naloge", dio je Šelebajevog iskaza.

Čuljak sve optužbe opovrgava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.