Prosječna neto plaća za travanj je 5676 kuna, nešto manja nego za ožujak

Screenshot: YouTube

DRŽAVNI zavod za statistiku objavio je iznos prosječne plaće za travanj, kao i prvu procjenu bruto domaćeg proizvoda za prvi kvartal 2015. godine.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenoj osobi u pravnim osobama Republike Hrvatske za travanj je iznosila 5 676 kuna. Ako se usporedi prosječna neto plaća za ožujak, vidljivo je kako je plaća za taj mjesec bila je za 47 kuna manja.

Na godišnjoj razini u usporedbi s prosječnom plaćom isplaćenom za travanj 2014. prosječna neto plaća za travanj veća je za 179 kuna.

Prosječna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama RH iznosila je 8 011 kuna. U odnosu na mjesec prije radi se o smanjenju od 97 kuna.

Tromjesečni bruto domaći proizvod za prvo tromjesečje 2015., prema prvoj procjeni, realno je veći za 0,5% u odnosu na isto tromjesečje 2014.
 
Državni zavod za statistiku objavio je i da su cijene dobara i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena u svibnju više za 0.4% u odnosu na travanj, no u odnosu na svibanj 2014. godine ostale su nepromijenjene.

Stopa registrirane nezaposlenosti za svibanj ove godine iznosi 17.1%, objavio je zavod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.