Prošla optužnica: Ediju Mišiću sudit će za teško ubojstvo Selene Macedo

Foto: Arhiva

EDI MIŠIĆU sudit će za teško ubojstvo Meksikanke Selene Macedo, koju je s dva snažna poteza nožem zaklao na Marjanu koncem kolovoza prošle godine. Optužno vijeće splitskog Županijskog suda odbilo je danas prigovore Mišićeve obrane te potvrdilo optužnicu. Predmet će se raspodijeliti nekom od sudaca, a pretpostavlja se da će suđenje brzo započeti s obzirom da se radi o tako razvikanom slučaju i da je žrtva strana državljanka.

Frane Gorjanc, branitelj Edija Mišića, istaknuo je danas kako se po njegovom mišljenju ne radi o kvalifikatornom, teškom ubojstvu, koje se kažnjava do 40 godina zatvora, već o "običnom" ubojstvu za koje se može izreći presuda do 15 godina zatvora. Za očekivati je da će napori obrane na suđenju biti usmjereni upravo ka dokazivanju da se radi o lakšem kaznenom djelu koje nosi značajno slabiju sankciju.

Ubio na osobito okrutan i krajnje podmukao način

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu i tužiteljica Julijana Stipišić Mišića terete da je ubio na osobito okrutan i krajnje podmukao način. Zaskočio je nesretnu Selenu dok je šetala Marjanom i fotografirala. Snažno ju je uhvatio rukama i onemogućio njezin otpor. Vezao joj je usta i ruke prethodno pripremljenom višeslojnom ljepljivom trakom. Odnio ju je do zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim nožem zadao duboku reznu ranu vrata uslijed koje je oštećena iskrvarila i preminula. Zbog prikrivanja i otežanog pronalaska, tijelo je skrio u rupu u zemlji i prekrio ga zemljom i granjem te kamenjem kako bi se uklopilo u prirodni ambijent. Tijelo je nađeno tri dana nakon ubojstva nakon sveobuhvatne pretrage Marjana u kojoj su sudjelovali policajci i pripadnici HGSS-a.

Državno odvjetništvo prikupilo je neoborive dokaze, između ostalog, na Seleninom tijelu pronađeni su Edijevi biološki tragovi. Tereti ga i ruksak s krvavim nožem kojim je počinjeno ubojstvo. Nađen je u Edijevom tajnom skrovištu na Marjanu. 

Obrana tražila dodatne neurološke pretrage zbog cisti na mozgu

Branitelj Gorjanc inzistirao je dodatnim neurološkim pretragama njegovog branjenika jer su psihijatri dali uvjetno mišljenje o njegovoj ubrojivosti tijekom vještačenja u Vrapču. Mišiću su, naime, pronašli dvije ciste na mozgu pa je stav obrane da se njegovo zdravstveno stanje trebalo do kraja ispitati te utvrditi je li mu zbog cisti bilo onemogućeno zdravo rasuđivanje.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.