Psi tragači reagirali na dva mjesta: Hoće li napokon pronaći nesretnu Aldinu?

Foto: 034portal, GSS; Screenshot: NENO

POTRAGA za 18-godišnjom Aldinom Porić, koja je u srijedu navečer nestala u Orljavi, za danas je obustavljena. Psi tragači su reagirali na dva mjesta - kod brane na zaobilaznici, gdje je djevojka pala u rijeku, i kod slapa pokraj Zvečarskog parka u Požegi, doznajemo neslužbeno. Sutra se potraga nastavlja.

"Intenzivno se traga za tijelom. Čim bude nešto konkretno ćemo objaviti", rekli su u nedjelju popodne Indexu iz PU požeško-slavonske.

"Uz timove su tu i tri potražna psa, dva belgijska ovčara i jedan Border collie. Na terenu je zapovjedno vozilo ZV3, čamci, kajak i quad, a u pripravnosti su i ronioci iz požeškog ronilačkog kluba te JVP Požega", rekao je Josip Kraker iz HGSS-a, stanica Požega, prenosi 034portal.

Cijeli današnji dan HGSS ponovno je pretraživao korito Orljave od mjesta gdje je djevojka pala do Vidovaca, gdje su jučer vatrogasci JVP Požege postavili zaštitnu mrežu, priopćili su iz HGSS-a.

Spasitelji pretpostavljaju da tijelo nije moglo otplutati dalje od te točke, koja je oko 4,5 kilometra udaljena od mjesta nesreće.

Deset spasilaca HGSS-a na terenu

U današnjoj akciji sudjelovalo je deset članova HGSS-a iz stanica Bjelovar, Čakovec, Orahovica, Novska i Požega te voditelj potrage iz stanice Bjelovar Mario Varga.

Podsjetimo, djevojka je u rijeku upala sa svojim 20-godišnjim dečkom Antoniom Pavlovićem, koji se uspio izvući iz Orljave nakon čega je pozvao Hitnu pomoć.

Policija je pokrenula kriminalističku istragu kako bi utvrdila točne okolnosti Aldinina nestanka. Nije još jasno je li se mladi par prilikom šetnje uz rijeku poskliznuo ili su okolnosti pada u Orljavu ipak bile drugačije. Neposredno prije nego je nestala Aldina je članovima svoje obitelji poslala SMS poruku u kojoj je pisalo samo "Volim vas".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.