Pucnjava u Osijeku, ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković iz "Sudnice", ubojica mu je bio klijent

Foto: Čitateljica Indexa, RTL

U OSIJEKU je ubijen odvjetnik Vidaković. Ubojica je počinio samoubojstvo. Opsadno stanje vladalo je u Radićevoj ulici, specijalci su bili u zgradi u kojoj je došlo do pucnjave.

"Imali smo dojavu, policija je na terenu. Ima više ozlijeđenih", sve je što su nam kazali rano jutros u policiji. Nešto kasnije ipak su potvrdili da su dvije osobe mrtve.

Ubijeni je Vidaković glumio u RTL-ovoj "Sudnici".

> Ubijenom Vidakoviću iz Glavaševih krugova prijetili smrću u Osijeku ´91

Rezultati očevida pucnjave u kojoj je u ponedjeljak ujutro u svom uredu ubijen osječki odvjetnik Vlatko Vidaković, upućuju da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo. Neslužbeno se doznaje da je počinitelj poduzetnik Vito Tolj, kojega je Vidaković prije nekoliko godina zastupao u slučaju otmice sina osječkog odvjetnika Radoslava Arambašića.


Zamjenik osječkog Županijskog državnog odvjetnika Miroslav Kraljević izjavio je novinarima na mjestu događaja da su u uredu pronađena mrtva tijela 57-godišnjaka i 61-godišnjaka, da sve upućuje na nasilnu smrt iz vatrenog oružja, odnosno ubojstvo i samoubojstvo počinitelja, ali da se to još ne može potvrditi dok se ne obavi obdukcija i ostale radnje koje su u tijeku.

Dodao je kako je u vrijeme pucnjave u odvjetničkom uredu bilo još osoba, koje međutim nisu uključene u to što se dogodilo, te da je još rano govoriti o motivu tragičnog događaja.

Ovo je drugi slučaj ubojstva odvjetnika u Osijeku, nakon siječnja 2013. godine, kada je odvjetnika Luju Medvidovića, u njegovom osječkom uredu, nožem usmrtio klijent Robert Rubić, koji je zbog toga osuđen na 40 godina zatvora.

U povodu ubojstva odvjetnika Vlatka Vidakovića Hrvatska odvjetnička komora (HOK) izrazila je "potresenost, ogorčenje i zgražanje nad tragičnom činjenicom da je još jedan odvjetnik stradao obavljajući svoju službu" te upozorila da bi zbog kvalitetnije zaštite odvjetnika napadi na njih trebali biti kvalificirani kao posebno kazneno djelo.

Ubojica je oteo odvjetnike 2007. godine

U njega je pucao njegov bivši klijent koji je nakon toga ubio i sebe. Radi se  o Viktoru Tolju koji je prije osam godina oteo odvjetnika Vjenceslava Arambašića i umirovljenog suca Radenka Radosavljevića. Tolj je osuđen na tri godine zatvora, a u tom slučaju branio ga je upravo Vidaković.


Sudac Krunoslav Barkić Tolju je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir činjenicu da je isti 90-postotni ratni vojni invalid koji boluje od jačeg oblika PTSP-a, te je, kada je izvršio otmicu, bio smanjeno ubrojiv.

Tolj je 20. ožujka 2007. godine u odvjetničkom uredu Radoslava Arambašića uz prijetnju pištoljem zatočio njegovog 32-godišnjeg sina, Vjenceslava Arambašića, te umirovljenog suca iz Osijeka, 52-godišnjeg Radenka Radosavljevića. zaprijetivši da će ih ubiti ako mu vlasnik ureda ne isplati 18.500 eura.

Kada je dobio novac, Tolj je oslobodio dvojicu taoca, ali je ubrzo uhićen. Na suđenju je priznao zločin, dodavši da je zapravo došao kako bi od Radoslava Arambašića, koji ga je prije nekoliko godina, kako je rekao, neuspješno zastupao u jednom slučaju, zatražio novac za koji je smatrao da mu ovaj duguje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.