Puno mu 40 godina zatvora: Paravinja pao u depresiju, već dva tjedna odbija hranu

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

DRAGAN PARAVINJA pao je u depresiju zbog presude od 40 godina zatvora te od 12. studenog odbija uzimati hranu. Da Paravinja već dva tjedna štrajka glađu, Indexu potvrdio glasnogovornik šibenskog Županijskog suda Branko Ivić.

"O tome nas je izvijestio šibenski zatvor. Ne mogu ulaziti u motive okrivljenog, ali mogu reći da se on nalazi pod stalnim liječničkim nadzorom te će biti prebačen u zatvorsku bolnicu, ako se za to ispune uvjeti", kazao nam je sudac Ivić.

Nezadovoljan presudom?

Kako doznajemo, u načelu se okrivljenici prebacuju u bolnicu ukoliko izgube više od 10 posto tjelesne težine. Odluka o hospitaliziranju ipak varira od slučaja do slučaja. Paravinja je, kažu zatvorski izvori, dosta klonuo i samo je pitanje dana, ako ne i sata, kada će ga prebaciti u zatvorsku bolnicu.

Šibenski sud zasad nije upoznat zbog čega Paravinja gladuje, ali se pretpostavlja da na taj način želi izraziti protivljenje nepravomoćnoj presudi od 40 godina zatvora za ubojstvo Antonije Bilić i pokušaj silovanja djevojke koju je pokupio kraj Omiša.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.