Pupić Bakrač odgovorio Kalmeti: "Svaki kriminalac može biti gradonačelnik"

Foto: 057info.hr
 
MARKO PUPIĆ BAKRAČ, vijećnik Akcije mladih u zadarskom Gradskom vijeću, sinoć je iz policijske postaje izašao tek oko 22 sata. Terete ga za kazneno djelo napada na službenu osobu. Zajedno s njim priveden je i Ante Rubeša, također vijećnik Akcije mladih. 
 
Podsjećamo, Pupić Bakrač bio je u srcu jučerašnjeg incidenta u zadarskoj vijećnici. Vijećnik Akcije mladih odbio je napustiti govornicu dok se na dnevni red sjednice ne uvrsti rasprava o preimenovanju glavne zadarske ulice iz Široke ulice u Kalelargu. Zaštitari su ga više puta bezuspješno pokušali udaljiti iz vijećnice, koristeći pritom i silu. Na kraju je sve završeno policijskom intervencijom. 
 
"Zaštitari su prema meni postupili nezakonito, ali neću ih tužiti. Ništa im ne zamjeram. To su naša braća koja rade za dvije-tri tisuće kuna", poručio je Pupić Bakrač na današnjoj konferenciji za novinare, dodavši da ono što se jučer događalo u vijećnici nije bio nikakav performans, već "ogorčena borba za demokraciju". 
 
No, Pupić Bakrač se pita kako to da Županijsko državno odvjetništvo, koje je preuzelo procesuiranje slučaja, nije vidjelo nezakonito postupanje zaštitara, ali je vidjelo kazneno djelo napada na službenu osobu u pasivnom otporu kojeg su Rubeša i on pružili. Iz Akcije mladih također ističu kako je zanimljivo da slučaj procesuira Županijsko, a ne Općinsko državno odvjetništvo. 
 
Pupića Bakrača jučer je oštro napao Božidar Kalmeta, glavni protivnik inicijative za preimenovanje glavne zadarske ulice. "Ovo je dokaz da svaka budala može biti gradski vijećnik", rekao je Kalmeta. Pupić Bakrač mu nije ostao dužan: "Svaki kriminalac može biti gradski vijećnik, saborski zastupnik i gradonačelnik". 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.