Pupovac: Tesla Banka nije pred bankrotom, u tijeku je dokapitalizacija

Foto: Admir Buljbašić (Cropix) 

"TESLA banka u Zagrebu, u čijem osnovnom kapitalu od 2011. većinski udio ima Fond za razvoj Vojvodine, nije pred bankrotom, ali joj je neophodan dodatni kapital da bi nastavila s radom", naglasio je u razgovoru za Radio-televiziju Vojvodine predsjednik Nadzornog odbora te banke i zastupnik u Saboru, Milorad Pupovac. 
 
Pupovac je objasnio kako je u tijeku proces dokapitalizacije banke, ali zbog zaštite poslovanja, nije mogao reći na koji se način ta dokapitalizacija obavlja. 
 
"Najave da bi Tesla banka mogla prestati s radom rezultat su ocjena koje nemaju u vidu napore koji se poduzimaju na osiguravanju dokapitalizacije unutar i van Hrvatske", naveo je Pupovac za RTV Vojvodine dodajući da bi dodatni kapital od 10 milijuna eura bio optimalan, ali bi Tesla banka mogla funkcionirati i s manje novca. 
 
Pitanje Tesla banke otvorilo se nakon što je Demokratska stranka Srbije zatražila da predsjednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić objasni što se događa s tom bankom u Zagrebu te hoće li biti likvidirana ta banka. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.