Pusić priznala koji je cilj Vlade: Sačuvati plaće uhljeba u javnom sektoru

Foto: Hina

JUČERAŠNJA izjava prve potpredsjednice Vlade i ministrice europskih poslova Vesne Pusić javnosti je otkrila stvarne razloge Vladinog uvođenja novih poreznih opterećenja, a to je sačuvati plaće uhljeba u javnom sektoru.

Iako su jedna od mjera koju Vlada dugo najavljuje, a nikako da provede, rezovi u glomaznom javnom sektoru, Pusić je dala naslutiti kako će Vlada poduzeti sve samo da bi javni sektor na svojim leđima što manje osjetio teret krize, koja se, kao i redovito do sad, najviše prelama na "običnim" građanima - radnicima koji svojim krvavim radom i održavaju na životu masivnu državnu mašineriju nezasitnih apetita.

Govoreći o novonajavljenom porezu na štednju, kojim vladajući pokušavaju zakrpati proračunski deficit, Pusić je kazala kako nova mjera nikoga ne oduševljava, ali kako njome "Vlada želi spriječiti rezanje mirovina i plaća".

Umjesto da se vladajući konačno odluče na prave poteze - rezove u državnom sektoru čije bi se veličine posramile i mnogo veće države od Lijepe naše, a koji je glavni generator gubitaka, iz mjeseca u mjesec, dok gospodarstvo umjesto da se oporavlja tone sve dublje, one koji su u stanju generirati gospodarski rast opterećuje se novim parafiskalnim nametima. 

Politika vladajućih tako se i dalje temelji na taktici "muzi kravu dok ne crkne". Pitanje je samo do kad će im hrvatski građani to dopuštati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.