Radnice DTR-a pred štrajkom: Odvjetnik i tajkun umjesto tri plaće ponudili obećanje

Foto: Index

"NAKON što su radnice vlasniku jasno poručile da više nemaju ni vremena ni materijalnih mogućnosti čekati rješenje u vidu dugo očekivane dokapitalizacije poduzeća, Milan Carić im je obećao da će do idućeg sastanka u ponedjeljak u 7 sati ili isplatiti zaostale plaće i ponuditi rješenje za isplatu svih drugih radničkih potraživanja ili stvoriti preduvjete da poduzeće pokrene stečajni postupak koji bi radnicama  garantirao lakše i brže ostvarivanje prijeko potrebnih prava", stoji u priopćenju Novog sindikata sa sastanka radnica Domaće tvornice rublja (DTR) s vlasnikom Milanom Carićem koji je došao sa sinom Markom.

> Odvjetnik Nobilo i tajkun Carić prevarili radnice DTR-a: Dužni 3 plaće i naknade za prijevoz

> I nakon predstečajne nagodbe: Nobilo i Carić duguju 3 plaće radnicama DTR-a i naknade za 9 mjeseci

> Nobilo i Carić obećali brda i doline, a radnice DTR-a već četiri mjeseca bez plaće, ne daju im na burzu!

Od danas je račun tvrtke u blokadi već dva mjeseca, a vlasnik je došao u tvornicu tek danas nakon što su radnice zaprijetile da će od sutra štrajkati.

Bez devet naknada za prijevoz

"Ukoliko vlasnik ne ispuni dano obećanje, radnice će biti prisiljene u ponedjeljak u 12 sati stupiti u štrajk", najavili su iz Novog sindikata.  Podsjetimo, nekadašnji gigant s crnim prepoznatljivim logom dimnjačara našao se u problemima nakon predstečajne nagodbe, a radnicama su dužni plaće za ožujak, travanj i svibanj.

Nije isplaćeno čak devet naknada za prijevoz, što je znatna stavka za preživljavanje ovih radnica jer se radi o minimalnim plaćama. Uprava tvrtke u prošlotjednom razgovoru za Index, obećala je za ponedjeljak makar jednu plaću te hitnu deblokadu računa. No, to se nije dogodilo.

Nobilo i Carić se predstavili kao spasitelji

Radnice su štrajkale prošle godine zbog očajnog financijskog stanja u tvornici, no spas je stigao preko zagrebačkog poduzetnika Carića i odvjetnika Anta Nobila. Oni su 65,45 posto dionica DTR-a kupili na javnoj dražbi u ovršnom postupku, a za dionice je plaćeno 890.000 kuna što je značio i spas od stečaja za tvrtku. Tada je utvrđeno kako je ukupni dug tvrtke 6,5 milijuna kuna. Vlasnici su doveli njemački menadžment te obećali skori izlazak iz krize.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.