Radnici Jadrankamena ne odustaju: Ako u ponedjeljak dođe stečajni upravitelj, mi ćemo se opet protiviti

JADRANKAMEN još uvijek je u središtu pozornosti kako policije, tako i radnika, ali i Bruna Orešara.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je rekao kako je jutros na putu prema Zadru dobio mail od Brune Orešara u kojem se žali kako nije u redu što na svom Facebook statusu spominje njega i prijave od prije 12 godina te što je tako saznao za novu prijavu.

"U ponedjeljak normalno nastavljamo raditi"

"On mi je danas poslao e-mail u kojem se žali da spominjem te prijave iz 2000. godine i da je upravo iz mog statusa na Facebooku saznao i za ovu novu prijavu od 24 milijuna kuna iz siječnja koju je DORH objavio na svojim stranicama", rekao je Ostojić.

No, Orešar više nije u središtu pozornosti Jadrankamenovih radnika, sada je to stečajni upravitelj Ivo Bučan. "U ponedjeljak mi normalno nastavljamo raditi. Ukoliko gospodin Bučan pokuša ponovo doći, mi ćemo se ponovo protiviti", kaže Tonči Drpić, Jadrankamenov sindikalni čelnik. Radnici još uvijek stoje pri tome da je stečaj nepotreban.

"Poštovat ćemo svaku odluku suda"

 "Mi ćemo poštivati svaku odluku suda. Ukoliko naša žalba bude prihvaćena, onda će se provesti taj takozvani prethodni postupak u kojem će se utvrditi da su zahtjevi za stečaj neosnovani i postavit će se krizni menadžment. To je najbolje rješenje za Jadrankamen. Znači, bez stečaja, bez ičega. Jadrankamen može nastaviti raditi", istaknuo je Drpić.

Inače, zbog radničkih nemira ovog tjedna policija je privela desetoro Jadrankamenovih radnika na obavijesni razgovor.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.