Radnici RIZ Odašiljača prosvjedovali na Markovom trgu

Foto: Hina

VLADU su na Markovom trgu opet dočekali radnici RIZ-Odašiljača. I dalje traže radničko dioničarstvo i smjenu šefa Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Mladena Pejnovića.

Radnici RIZ-Odašiljača tvrde da ravnatelj Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović obmanjuje javnost izjavama kako je RIZ izgubio sporove s državom, te ga prozivaju da je onemogućio radničko dioničarstvo time što je progurao Zakonu o upravljanju državnom imovinom kojim se ono ograničava do 25 posto. Radnici traže otkup cijelog državnog portfelja od 64 posto i rješavanje duga države prema tvrtki RIZ u iznosu od 103 milijuna kuna. Premijeru Zoranu Milanoviću poručuju: "Zaustavite golgotu radnika, novi poslovi su pred nama, pustite nas da radimo".

"Ostavite realni sektor da radi, ostavite rijetko izvozno tvrtku kao što je naša rijetka u svijetu, da radi svoj posao, privređuje, opstane i bude na diku ovoj našoj lijepoj Hrvatskoj, gdje se sustavno uništava elektroindustrija", poručila je glavna sindikalna povjerenica i članica Radničkog vijeća RIZ-Odašiljača, Marina Glokević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.